Kandidaten

1. Greet Daems

38 jaar, lijsttrekster

1. Greet Daems

Greet Daems, 38 jaar jong, is lerares in een centrum voor Basiseducatie in Antwerpen. Ze geeft Nederlands en alfabetiseringslessen aan laaggeschoolde volwassenen. Als gedreven vakbondsafgevaardigde voor ACOD staat Greet elke dag klaar voor haar collega’s.

Greet heeft een passie voor vrijwilligerswerk. Ze was jarenlang actief bij de scouts, vandaag zet ze zich in voor Vredeseilanden en... Meer.

2. Bart De Greef

33 jaar

2. Bart De Greef

Bart is een geboren en getogen Gelenaar van 33 met het hart op de juiste plaats. Hij werkt ondertussen 8 jaar bij stad Antwerpen.

Zijn expertise ligt in de eerste plaats op ruimtelijk-economisch gebied, maar ook participatie en mobiliteit zijn dossiers die hem na aan het hart liggen. Bart heeft zich vastgebeten in lokale dossiers zoals... Meer.

3. Maarten Frederickx

34 jaar

3. Maarten Frederickx

Sportief aangelegde organisator van activiteiten en evenementen, sociaal werker en stuwende kracht achter de PVDA-afdeling in Geel. Als allround actieveling en met sociale rechtvaardigheid als drijfveer fietst Maarten al jarenlang van overleg naar activiteit en terug. Geboren en getogen in Geel en erg vertrouwd met de pijnpunten en gevoeligheden van zijn stad.

Houdt ervan om... Meer.

4.Ingrid Vertessen

51 jaar

4.Ingrid Vertessen

Geboren in Hasselt maar in 1989 in Geel blijven hangen na haar studies maatschappelijk werk. Ingrid woont in St.-Dimpna, is gehuwd, heeft twee kinderen en één kleindochter. Ze werkt sedert 1993 in Tussenhuis, een opvangcentrum voor thuisloze vrouwen en kinderen, een afdeling van CAW De Kempen. Ingrid is er ook... Meer.

5. Adam Lougue

49 jaar

5. Adam Lougue

Adam werd in 1969 geboren in het Afrikaanse Burkina Faso, maar woont ondertussen al drieëntwintig jaar in Geel. Adam werkte lang als interimarbeider in verschillende bedrijven maar is vandaag vrachtwagenchauffeur. Na zijn diensturen stort hij zich in het vrijwilligerswerk. Zo is hij actief voor de Dienst Gelijke Kansen in de Alleman, geeft hij rondleidingen... Meer.

6.Gaby Jaenen

60 jaar

6.Gaby Jaenen

Gaby is met hart en ziel vakbondssecretaris voor het ABVV in Limburg. Ze is elke dag bezig met het verbeteren van loon-en arbeidsvoorwaarden. De laatste maanden springt ze steeds in de bres bij het organiseren van acties voor betere pensioenregelingen.

Haar drukke job maakt dat ze (voorlopig) minder betrokken is bij Geel. Maar omdat ze binnenkort 60 wordt,... Meer.

7. Karel Alen

37 jaar

7. Karel Alen

Karel is een trotse, 37-jarige Gelenaar. Een echte familiemens. Hij is gelukkig getrouwd en een fiere papa.

Karel is een echte muziekliefhebber en mensenvriend. Hij is medeoprichter van het Geelse Soundsystem Bong Productions en verspreidt muziek met een missie: “One Love!” Hij is ook een actief lid van vzw Reggae Geel Bruk Out.

Hij... Meer.

8. Sofie Mirra

31 jaar

8. Sofie Mirra

Sofie heeft via haar moeder Italiaanse roots. Ze is al 6 jaar vakbondsafgevaardigde voor het ACV bij DAF trucks.

Haar vriendinnen Lotje en Anke verzonnen voor haar een slogan bij de sociale verkiezingen en omschreven haar als “actief, competent en van vele markten thuis.” Ondertussen zet ze die slogan zoveel mogelijk in daden om.  Sofie is... Meer.

9. Aaron Vandenbussche

20 jaar

9. Aaron Vandenbussche

Aaron is twintig jaar jong en student Burgerlijk Ingenieur aan de KU Leuven.

Hij heeft een passie voor wetenschappen, muziek en sport en woont sedert zijn twaalfde in Geel.

Van zijn prilste jeugd af is Aaron zich al bewust van de onrechtvaardigheden in de wereld. Hij is verontwaardigd over de horror die... Meer.

10. Mireille Govaerts

68 jaar

10. Mireille Govaerts

Bijna 69 maar nog steeds héél actief. Mireille werkte 34 jaar bij Siemens Atea. Ze was er afgevaardigde, eerst voor de Metaalvakbond (CMB) en later voor de Bedienden- en Kadervakbond (BBTK) van het ABVV.  Ze is lid van de Geelse Derdewereldraad en organiseert het jaarlijks actieweekend van 11 11 11 in Geel. Mireille stond mee aan de wieg... Meer.

11. Hassan Abbas

47 jaar

11. Hassan Abbas

Hassan is 47 jaar en magazijnier bij Stanley/Black & Decker. Midden in de jaren negentig ontvluchtte hij de burgeroorlog in Algerije en kwam uiteindelijk in Geel terecht. Hij is solidair met alle Belgische en buitenlandse werknemers en vluchtelingen. Hij volgt vooral de Palestijnse kwestie en de Israëlische nederzettingspolitiek op de voet. Ondertussen is hij... Meer.

12. Silvie Loenders

44 jaar

12. Silvie Loenders

Silvie is afkomstig uit Noord-Limburg. Na haar studies sociaal werk aan de KHKempen (ondertussen Thomas More)  is ze blijven hangen in Geel. In 2001 werd ze officieel Gelenaar. Wie er komt, blijft er plakken…

In haar jonge jaren was Silvie erg actief in de jeugdbeweging. In onze stad zullen heel wat mensen haar beslist nog kennen van... Meer.

13. Bart Hannes

42 jaar

13. Bart Hannes

Bart Hannes is 42 jaar jong en werkt als arbeider bij Arcelor Mittal in Geel.

Bart is een geboren en getogen Gelenaar. In zijn jeugdjaren was hij actief bij de Chiro van Holven. Hij trapte er ook wel eens een balletje.

Ondertussen woont Bart al enkele jaren in het centrum van Geel met zijn... Meer.

14. Carla Govaerts

53 jaar

14. Carla Govaerts

Carla is een rasechte 53-jarige Geelse uit Holven. Ze werkt als verzorgende in het rust- en verzorgingstehuis Wedbos. Ze betoont altijd oprechte interesse voor andere mensen en geeft nooit op als ze zeker is van haar zaak. Ze bekijkt het leven door een positieve bril en is allergisch voor onrecht.

In... Meer.

15. Philippe Demeulder

53 jaar

15. Philippe Demeulder

Philippe zag drieënvijftig jaar geleden het daglicht in Antwerpen. Toen hij enkele jaren geleden de liefde van zijn leven ontmoette in Geel, besloot hij meteen te verhuizen naar de Barmhartige Stede. Dit jaar huwde hij met zijn Geelse vlam. Philippe was vroeger vrachtwagenchauffeur, maar begon te sukkelen met zijn gezondheid en werd invalide. Dat belet hem niet om... Meer.

16. Karlien Torney

46 jaar

16. Karlien Torney

Karlien is moeder van vijf kinderen. Ze is vormingswerkster en vrijwilligster bij vele organisaties. Samen met enkele collega’s richtte ze de vzw Odevie op, een organisatie die ceremonies en rituelen begeleidt bij bijzondere levensmomenten.

Karlien werkt al 6 jaar gedreven mee in de Geelse PVDA.

Meer.

17. Gaston Van Dyck

70 jaar

17. Gaston Van Dyck

Gaston, net zeventig geworden, fietst bij de Geelse Kajakcrossers nog met gemak en plezier zijn kilometers. Hij heeft bijna de helft van zijn loopbaan gewerkt als arbeider-mecanicien bij koekjesfabriek De Beukelaer. Voor de andere helft was hij stenograaf/verslaggever in de Senaat. Bij De Beukelaer was hij voorman van het ABVV en ook in de Senaat werd hij al... Meer.

18. Lief Mateusen

38 jaar

18. Lief Mateusen

Lief, 38 jaar, geboren in Geel, woont in Holven met man en 3 kinderen.

Lief houdt van uitgaan met vrienden, op vakantie gaan, …

Bij Dienstenhuis Turnhout is zij verantwoordelijk voor de begeleiding en opleiding van thuishulpwerkers.

Zij hoopt vooral mensen die het moeilijker hebben om op de... Meer.

19. Luc Reyns

57 jaar

19. Luc Reyns

Luc is een vijftiger die de laatste jaren vaststelt dat steeds meer mensen beangstigend wegzinken in financiële problemen. Voor die mensen wil hij zich volop inzetten. Als zelfs de meest elementaire basisbehoeften voor sommigen wegvallen, is dat inderdaad de hoogste tijd.

Volgens Luc kan beterschap er alleen maar komen door de belastingen eerlijker te verdelen: de... Meer.

20. Sarah Van Hulsel

38 jaar

20. Sarah Van Hulsel

Sarah werd 38 jaar geleden geboren in Geel. Ze groeide op in St-Dimpna en vond het daar zo goed dat ze daar nog steeds woont. Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en is de fiere mama van twee leuke pubers.

Haar sociaal engagement werd haar met de paplepel ingegeven (moeder lerares, vader gedreven... Meer.

21. Özgür Corlu

38 jaar

21. Özgür Corlu

Özgür is afkomstig uit Turkije. Hij is 38 jaar.

Hij wil zich zo goed mogelijk integreren in de Belgische maatschappij, maar stelt daarbij vast dat er veel ongelijkheid heerst. Daar wil hij iets aan doen. Ongelijkheid zorgt voor wrevel en zet mensen tegen elkaar op. Er is voldoende rijkdom in dit land om niemand in... Meer.

22. Hilt Teuwen

67 jaar

22. Hilt Teuwen

Hilt kwam met haar ouders naar Geel toen ze vijf was en bleef er voor het grootste deel van haar leven wonen.

Ze werkte als vrijwilligster voor Broederlijk Delen en Vredesbelasting. Voor Oxfam Wereldwinkels kon ze in Antwerpen terecht als verantwoordelijke voor informatie, vorming en actie. Later werd ze regionaal programma-verantwoordelijke voor Noord-Afrika en Het Midden-Oosten... Meer.

23. Luc Rameysen

49 jaar

23. Luc Rameysen

Luc is negenenveertig en afkomstig uit Rijkevorsel. Hij woont al 6,5 jaar in Geel en is vrachtwagenchauffeur.

Zijn hobby’s zijn muziek beluisteren, films kijken en genieten van het leven.

Luc staat voor eerlijkheid en verdraagzaamheid en houdt van een goede babbel. Hij vindt het erg belangrijk dat iedereen gelijke kansen krijgt.

Meer.

24. Karin Lafosse

57 jaar

24. Karin Lafosse

Karin werd 57 jaar geleden geboren in het Limburgse Genk, maar woont ondertussen al meer dan dertig jaar in Geel. Ze is invalide en woont samen met haar kersverse echtgenoot Philippe in een appartement van de Geelse Huisvesting. Karin werkt als vrijwilligster mee in lokale armoedeorganisaties en zingt in het Al-Armkoor. Haar hobby’s zijn naaien en knutselen. Ze... Meer.

25. Tom Goelen

41 jaar

25. Tom Goelen

Tom is 41 jaar en geboren en getogen in Geel. Zijn grote passies: zijn gezin (drie kinderen en een pracht van een vrouw), zijn vriendenkring en muziek, in die volgorde.

Via zijn beroep als opvoeder (15 jaar ondertussen) probeert hij het leven van jonge mensen die het zonder een veilige thuis moeten stellen aangenamer te maken... Meer.

26. Martha Caers

82 jaar

26. Martha Caers

Martha is een kwieke 80’er (°1936) met drie kinderen, vier kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Zij werkte jarenlang als bejaardenhelpster in het Geelse OCMW- rusthuis Wedbos.

Martha heeft tonnen levenservaring en mensenkennis. Vooral haar grote empathie en haar positieve ingesteldheid vallen op. Zij is iemand die het hart op de tong draagt en... Meer.

27. Hugo Franssen

68 jaar

27. Hugo Franssen

Hugo was in 2014 een van de oprichters van de burgerbeweging Hart boven Hard. Na de aanslagen in 2016 coördineerde hij de Mars tegen Terreur in Brussel. In een vroeger leven was hij hoofdafgevaardigde van het ABVV in Bosal-Oevel. Daarna heeft hij 30 jaar lang meegewerkt aan de uitbouw van de progressieve uitgeverij EPO in Berchem.

Meer.

28. Marie Goris

18 jaar

28. Marie Goris

Marie is met haar 18 jaar de jongste kandidate op de PVDA-lijst. Ze is geboren en getogen in Geel en zit in het laatste jaar Humane Wetenschappen. Een van haar lievelingsvakken is geschiedenis.

Ze houdt van tekenen en schilderen; leest graag boeken en strips. Marie is sociaal en heeft dan ook een stevige vriendenkring waar... Meer.

29. Gert Nuyts

32 jaar

29. Gert Nuyts

Gert Nuyts is 32 jaar, doctoraatstudent en technisch personeel aan de universiteit van Antwerpen. Gert werd geboren in Turnhout en woonde tot eind 2016 in Wechelderzande. Dat jaar verhuisde hij, samen met zijn vriendin, naar het Geelse Laar. Die verhuis werd voor hem het ideale moment om zich politiek te engageren. In de zomer... Meer.

30. An Jacobs

37 jaar

30. An Jacobs

An houdt van lachen en plezier maken. Ze heeft een passie voor natuur, dansen en muziek. Ze gaat met de glimlach door het leven en geniet van kleine en grote dingen. An is een creatief manusje-van-alles die je in haar vrije uurtjes wel eens in haar stamcafé, de Wolwinkel, aantreft. 

Rechtvaardigheid ligt haar na aan het... Meer.

31. Luc Houtmeyers

52 jaar

31. Luc Houtmeyers

Luc is ondertussen al zes jaar zelfstandig uitbater van café Het Anker.

Ergert zich als kleine zelfstandige blauw omdat hij voortdurend moet betalen voor alles en nog wat en haast eindeloze vervelende controles moet ondergaan.

Luc komt dan ook op voor de belangen van alle kleine zelfstandigen en voelt zich gesteund... Meer.

32. Ghislaine Godon

81 jaar

32. Ghislaine Godon

Ghislaine Godon is de tachtig gepasseerd. Al meer dan tien jaar is ze weduwe.

Van haar zestiende tot de dag van haar huwelijk (1961) was ze bediende. In die tijd kreeg je als vrouw nog je ontslag op je huwelijksdag! Ze kreeg vier kinderen. Toen haar jongste zoon vier werd, ging ze als poetsvrouw aan de slag. Dienstencheques... Meer.

33. Jan Reyniers

69 jaar

33. Jan Reyniers

Jan Reyniers, 69 jaar, en al meer dan veertig jaar Gelenaar. Hij is met pensioen maar nog steeds actief als vertaler-redacteur voor de progressieve uitgeverij EPO en voor het PVDA-magazine Solidair.

Jan was vele jaren enthousiast lid van de Geelse Derdewereldraad waar hij onder meer het idee voor ZuidergekteMeer.

Dit is jouw beweging