Skip to content

Koffiekoeken voor loketbediende

Koffiekoeken voor loketbediende
 

Vanaf maandag 2 oktober wordt de dienstverlening in de stations van Geel, Turnhout en Mol beperkt. In Geel zijn de loketten op weekdagen in de namiddag gesloten. Als ludiek protest trakteerden enkele militanten van PVDA Geel en PVDA Turnhout de loketbedienden op een 'vervroegd vieruurtje', met koffiekoeken.In 33 Belgische stations wordt de dienstverlening voor de reizigers vanaf oktober grondig ingeperkt. In de stations van Turnhout en Mol zijn de loketten op weekenddagen in de namiddag gesloten. In de stations van Geel en Heist-op-den-Berg zijn de loketten zelfs op weekdagen in de namiddag gesloten.

We betreuren de afbouw van de persoonlijke dienstverlening aan de reizigers. De automaten zijn regelmatig defect. De mensen worden dan verplicht om hun ticket op de trein te kopen wat zeven euro extra kost. Zelfs bij een goed functioneren van de automaten geeft de automaat niet altijd het goedkoopste ticket. Mensen die niet mee kunnen met de digitale evolutie hebben nog meer nood aan een persoonlijk aanspreekpunt in het station.

De PVDA afdelingen van Turnhout en Geel hielden een ludieke actie aan het station van Geel. Ze staken de loketbedienden een hart onder de riem en brachten hen koffiekoeken bij wijze van 'vervroegd vieruurtje'. Om vier uur kon dat immers niet meer, want dan was het loket gesloten.