doorrijdend vrachtverkeer op St. Dimpna

De Gelenaar ligt wakker van het zwaar doorrijdend vrachtverkeer op St. Dimpna. Het is levensgevaarlijk dat fietsers en dat vrachtverkeer de weg moeten delen. PVDA Geel is de strijd aangegaan en laat niet los.Onder onze druk en die van de buurtbewoners zegt het stadsbestuur nu ook “Stop doorrijdend vrachtverkeer”. Lees hier hoe de stad deze bocht heeft genomen.  

PVDA Geel klinkt op een warm en strijdbaar 2023

Met PVDA Geel zetten we het nieuwe jaar feestelijk in op onze Nieuwjaarsreceptie. Greet Daems, Federaal parlementslid en gemeenteraadslid voor de PVDA in Geel sprak het publiek toe. Ook RedFox Geel, onze jongerenbeweging, was met veel enthousiasme aanwezig. Daarom gaven we het woord aan Sahay, een Cubaanse uitwisselingsstudente aan Thomas More. Ook de werkende klasse ontbrak niet. Zo getuigde Hassan over de geslaagde staking bij Stanley Black & Decker. Op naar een warm en strijdbaar 2023!

PVDA zoekt deeltijds secretariaatsverantwoordelijke voor de Kempen

Wil jij van je engagement je job maken? Wil jij je steentje bijdragen om de PVDA te versterken in de Kempen? Dan is deze uitdaging wellicht iets voor jou.

PVDA viert strijdbare 1 mei

Eindelijk kon de Dag van de Arbeid opnieuw gevierd worden zoals het hoort. Op 1 mei stapten we met PVDA Geel op in de 1 mei optocht in Mol. Onze eis: bescherm de werkende klasse en blokkeer de prijzen van basisgoederen! Veel mensen kunnen amper een volle benzinetank betalen, onze energiefacturen exploderen. Maar voor oorlogsprofiteurs en speculanten komt deze crisis goed uit om nog wat meer geld te verdienen. Genoeg!

Greet Daems reageert op arbeidsdeal en energieakkoord

PVDA Kamerlid en Geels gemeenteraadslid Greet Daems in debat op RTV, over de arbeidsdeal die de lijst met langdurig zieken alleen maar zal doen toenemenl, over de torenhoge energiefactuur, en over de Belgische bedrijven die nog nooit zo'n grote winstmarge gehad hebben.

RedFox Geel helpt slachtoffers overstromingen

Zeven maanden na de overstromingen in de Vesdervallei zitten er nog steeds mensen zonder elektriciteit of gas. Onze Geelse RedFoxers gingen voor de tweede keer richting Verviers om te helpen in de huizen van Guillaume, Youssef en Viviane.

Sinterklaas gaat op pad met PVDA

De energieprijzen swingen de pan uit. Hierdoor dreigen steeds meer mensen uit de boot te vallen. Dat is ook Sinterklaas niet ontgaan. Hij is enorm bezorgd over de toenemende armoede in onze Barmhartige Stede. De kindervriend nam contact op met PVDA Geel om samen dit onrecht aan te klagen.

Geen excuses meer. Stop doorrijdend vrachtverkeer

PVDA eist dat het stadsbestuur dringend actie onderneemt tegen het doorrijdende zware vrachtverkeer door St. Dimpna. Om het probleem zichtbaar aan te klagen trekken PVDA-leden door St. Dimpna met een affiche.

Open brief: geen schimmelwoningen in Geel!

Meerdere sociale woningen in de Vidse, Meidoornstraat en Koekoekstraat kampen met vocht- en schimmelproblemen. Dat heeft PVDA Geel vastgesteld tijdens een bevraging in de buurt. Samen met de buurtbewoners overhandigden wij daarom een open brief en een geschenkmand met anti-schimmelproducten aan de Geelse Huisvesting. Lees hier de open brief.

PVDA organiseert solidariteit: tientallen Gelenaars en RedFoxers helpen in overstroomde gebieden

De SolidariTeams van PVDA helpen al weken de slachtoffers van de overstromingen in de provincie Luik. PVDA Geel en RedFox Geel hielpen al enkele keren mee in het zwaar getroffen gebied Verviers. Samen staken we de handen uit de mouwen en ruimden puin, schepten modder en slijk uit huizen en kelders, maakten de technische school Don Bosco vrij,... Solidariteit zit in ons DNA. Geen woorden maar daden.