Skip to content

De Kameraad: een nieuwe thuis voor geëngageerde Gelenaars

De Kameraad: een nieuwe thuis voor geëngageerde Gelenaars

De PVDA heeft de wind in de zeilen. In heel het land groeien we in ledenaantal, in actieve werkingen en in de peilingen. We gaan erop vooruit ten opzichte van de vorige verkiezingen en hebben met Greet Daems niet alleen een gemeenteraadslid in Geel, maar ook een parlementslid gewonnen. Om onze groei duurzaam te verankeren, openen we nu een mooi en groot partijlokaal in hartje Geel. De Kameraad wordt een nieuwe thuis voor actieve en sociaal geëngageerde Gelenaars.

De PVDA heeft voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 hard ingezet op enkele grotere Kempense steden en dat was in de resultaten te zien. In Geel en Turnhout hebben we een verkozene gehaald. Als gevolg van onze inzet in de Kempen hebben we met Greet Daems vorig jaar ook een parlementslid erbij. Dat onze werking in Geel sterk staat, leidt dus geen twijfel. Maar onze ambitie stopt hier niet. Met een secretariaat als uitvalsbasis zullen we verder inzetten op onze lokale politieke projecten zoals het Astor-dossier. Daarmee hebben we ons twee jaar geleden mee op de Geelse politieke kaart gezet, maar dit is vandaag terug brandend actueel. Verdere impact op het beleid van de stad maken we met onze strijd voor sociale huurders, tegen armoede, met originele acties op de markt,... Ook onze nationale campagnes voor hogere minimumpensioenen, meer investeringen in de zorg en voor een solidaire bijdrage van de multimiljonairs voeren we van hieruit. Ons secretariaat wordt dus een vaste stek waarmee de partij zich op lange termijn nog sterker zal inplanten in het Geelse politieke leven.

Bij kameraden thuis

Een groeiende, actieve en ambitieuze partij heeft een ruime werkruimte nodig. Niet meer in de living van een lid of in de achterkamer van een café. Wel in een mooi en professioneel gebouw. En dat gebouw is een unicum in het Geelse partijlandschap, want geen andere partij in Geel heeft een vergelijkbare uitvalsbasis.
Omdat wij zo'n uitvalsbasis zien als een ideale kans om een betekenisvolle wisselwerking te hebben met de wijk, de regio, kortom met de mensen, was de keuze voor een naam snel gemaakt. Met trots hebben we ons secretariaat De Kameraad gedoopt. Die naam is niet zomaar ons uithangbord, maar door wat we hier gaan doen zullen we er betekenis aan geven. We laten zien dat we een strijdbare, sociale en eerlijke partij zijn. De mensen zullen een echte kameraad in ons zien. De Kameraad wordt een ontmoetingsplaats voor iedereen die een sociale en rechtvaardige politiek wil. Een plaats met een open karakter waar je ideeën kan uitwisselen en politieke discussie kan voeren met gelijkgezinde kameraden. Het wordt ook een actiecentrum, want de PVDA is een partij voor doeners. Van hieruit zullen wij onze acties en activiteiten organiseren en actief werken met leden en sympathisanten.

Een bredere werking in de Kempen

De Kameraad wordt niet alleen het kloppend hart van onze werking in Geel. Vanuit onze lokale secretariaten in Turnhout en Geel zullen we al onze werkingen in de Kempen versterken. Ook onze kameraden uit Mol, Herentals, Westerlo, Heist-op-den-Berg... zijn meer dan welkom in onze lokale secretariaten. Om dat mede te verwezenlijken hebben we nu een voltijdse secretariaatsmedewerker, Eline. Ook zij zal ons werk op het terrein helpen versterken vanuit De Kameraad in Geel en Local Social in Turnhout.

Iedereen welkom

Zoals gezegd wordt De Kameraad dus niet enkel een werkruimte voor vaste medewerkers en vrijwilligers, maar ook een open huis voor leden, sympathisanten of voor toevallige voorbijgangers. Drie dagen per week verwelkomen wij iedereen die nieuwsgierig is en de PVDA beter wil leren kennen in de Stationsstraat 35:

  • elke woensdag van 12u tot 17u

  • elke vrijdag van 12u tot 17u

  • elke zaterdag van 10u tot 14u

Wij zullen de eerste keer de deuren openen op woensdag 1 juli. Vanaf dan gelden de bovenvermelde openingsuren. Hier op de website vind je onze contactgegevens terug.

Tot in De Kameraad!

 

Bekijk het volledige fotoverslag hier op Facebook.