Skip to content

Sociale Huisvestingsmaatschappij ontvangt gratis poetsbeurt

Sociale Huisvestingsmaatschappij ontvangt gratis poetsbeurt
 PVDA Geel en de bewoners van de sociale woningen in de Eikenstraat sloegen vrijdag 28 juni de handen in elkaar. Zij trakteerden het de Geelse Huisvesting op een gratis poetsbeurt. Hiermee willen ze de verhoging van de kuisgelden voor de sociale huurders in de Eikenstraat aankaarten. Samen met PVDA-gemeenteraadslid Greet Daems overhandigden ze een petitie aan Yasmine Driesmans, directrice van de Geelse Huisvesting.
 

De bewoners van de Eikenstraat moeten sinds begin dit jaar 25 EUR per maand meer betalen voor het poetsen van de gemeenschappelijke delen. Wat neerkomt op maar liefst 300 EUR extra per jaar, een stevige hap uit hun budget. Dat komt omdat de Geelse Huisvesting een contract afsloot met een nieuwe poetsfirma. Bovendien werden de sociale huurders hierover niet op voorhand geraadpleegd. Dit is onaanvaardbaar. Redenen genoeg voor PVDA Geel om actie te ondernemen en de kant van de huurders te kiezen. Ze gingen de voorbije maanden van deur tot deur met een petitie. Daarin werd onder andere geëist dat de Geelse Huisvesting de helft van de meerkost op zich zou nemen. Volgens de partij is deze als bouwheer gedeeltelijk verantwoordelijk voor de ontstane meerkost. Driekwart van de bewoners tekende de petitie, wat een groot succes is.

Mevrouw Driesmans was bereid om de delegatie te ontvangen en maakte tijd vrij voor een kort overleg. Vanaf 2020 zal een nieuw contract onderhandeld worden. Dat is alvast een opsteker. Maar de helft van de 300 euro terugbetalen aan de bewoners is volgens haar niet mogelijk. PVDA Geel betreurt ten zeerste dat de Geelse Huisvesting zich achter allerlei regels verschuilt en zo haar verantwoordelijkheid ontloopt. Uiteindelijk zijn de bewoners hiervan het slachtoffer. PVDA Geel zal nu de mogelijkheden bekijken om het geld alsnog terug te vorderen.