Skip to content

Toeter voor de zorg

Toeter voor de zorg
 

Het zorgpersoneel staat het water aan de lippen. Er is meer nodig dan applaus alleen. De Kempense PVDA-afdelingen organiseren een lawaaierige actie om een structurele ondersteuning te eisen voor heel de zorgsector. Vanochtend werd de spits afgebeten in Geel.

De tweede coronagolf overspoelt onze ziekenhuizen en woonzorgcentra. Ook in de Kempen is het alle hens aan dek in de zorginstellingen. De federale regering belooft nu een eenmalige premie voor een deel van het ziekenhuispersoneel. Maar een structurele hervorming voor al het personeel in de gehele zorgsector blijft uit. 
"We moeten nu structureel de lonen verhogen en de werkomstandigheden verbeteren” vertelt Greet Daems, federaal parlementslid uit Geel. “Enkel zo kunnen we de 19.000 gediplomeerde verpleegkundigen aantrekken die vandaag aan de slag zijn in een andere sector. We eisen onder andere een onmiddellijke loonsverhoging en een verlaging van de pensioenleeftijd voor het zorgpersoneel. Ook de discriminatie van het Vlaams zorgpersoneel moet dringend stoppen”.
Ook de PVDA-afdelingen van Herentals, Turnhout en Mol zullen de komende dagen met een spandoek “toeter voor de zorg" de voorbijrijdende automobilisten vragen hun steun aan het zorgpersoneel kenbaar te maken. 

Herbeluister het Radio 2 interview met Greet Daems